2014, I'm not over you yet

2014 - så mycket bästishäng, besvikelser, ilska och kärlek.

Ville aldrig att 2014 skulle ta slut, aldrig aldrig aldrig. Det var året då jag släppte alla gamla mönster och började bygga upp ett känslomässigt instabilt liv som visade sig bli alldeles fantastiskt. I början av året hängde jag mycket på Siltanen, såg Veronica Maggio live, hade en konstant obehaglig känsla i bröstet - men så kom våren. Under mars-maj träffade jag mycket nya människor, varav vissa försvann ur min vardag precis lika fort som de blivit en del av den, medan andra kom närmare för att stanna. Grät en gång över en man. Jag tänkte att jag kommer att klara precis vilken motgång som helst, så länge jag har världens finaste vänner vid min sida, så de orkade och jag orkade. I början av sommaren träffade jag någon som höll om mig varje natt, men som i augusti blev historia. Sommaren var, utan tvekan, årets bästa tid. Jag drack skumpa till morgonmål, skrattade mitt hjärtligaste skratt i Barcelona, hängde på stugan, på stränder, i parker, på uteterasser och levde livet. Allting blev så mycket lättare på sommaren. Det var Ääniwalli på söndagskvällarna och tidiga väckningar på måndagmorgnarna men det spelade ingen roll för det var ljust och varmt och efter jobbet kunde man ta en powernap på min bakgård. Efter att jag väldigt rakt krossat ett hjärta, ångrat det hundra gånger samtidigt som jag känt en enorm lättnad, kom en tomhet som varade en tid. Sommaren var slut, hösten var på kommande och den där knagande känslan i bröstkorgen från alla tidigare höstar gjorde sig påmind. En dag gick jag till min bästa vän, grät i några timmar, sov över och när hon följande morgon sa "tessi, du har hela livet framför dig, du ska int va olycklig" kändes det plötsligt så logiskt. Det är ju klart att jag inte ska vara olycklig, så jag bestämde för att ta en ny attityd till hösten och livet och i början av oktober träffade jag Riki. Efter det har jag inte gjort så mycket annat än hållit honom i handen, dansat på olika nattklubbar, gått på dejter, skrattat tills jag inte fått luft, delat vinflaskor och non-stop pratat, utan att förglömma de andra bästa personerna i mitt liv.  I slutet av december sa hans vän till mig "Ihana nähdä sut noin onnellisena!" och det är exakt det jag är, hela tiden. Jag vet att tre månader inte är typ någon tid alls, men just nu känns det som att Riki är mannen jag vill pussa godmorgon resten av mitt liv. <3
02.01.2015 kl. 11:53

take me out tonight

bästa sommaren hittills tog slut, och så kom hösten. den riktiga hösten med bara några plusgrader, spöregn och en vind som känns enda till benmärgen.

i år hämtade den också med sig bastukvällar, vain elämää, tycke för rödvin och extremt sköna söndagsmorgnar. åh.

ps. är aktivare på
min tumblr.
04.11.2014 kl. 21:46

L

En tisdag och 20 minuter senare har det bästa som hänt mig i sommar tagit sina saker och gått. Varje millimeter av min kropp är så helvetes rakt igenom ledsen.

 

22.08.2014 kl. 20:52

Juli

01. När min allra bästa vän talar om för min nästan-pojkvän att om han någonsin kommer att såra mig så kan han dra åt helvete, men att hon hoppas att det inte kommer att hända, för att han är bra för mig.

02. Tjugo minuter innan jag fyller år faller det en chokladask genom mitt brevinkast. På andra sidan dörren väntar fyra likadana askar, en födelsedagstårta och så han.

03. En lördag-söndag natt dansar vi med människor som plötsligt blivit en del av min sommar och I don't wanna dance with nobody but you.

04. Sommartvåtusenfjorton du är det bästa som hänt mig på år.


 
16.07.2014 kl. 16:19

Känslorna


Hello kärleksträsket, tror jag hamnat där igen.
Kan för tillfället inte tänka på så mycket annat än att få somna och vakna brevid honom.
Och sen det där leendet.


 
09.07.2014 kl. 00:14

semester


jag firar semestern i Barcelona, på landet, i stan - liggandes på simstränder, i parker och medelhavet. njuter till fullo och dansar någon enstaka gång till halv fyra på natten.

annars är det tidiga, långsamma morgnar. börjar vissa dagar med yoga, andra med morgondopp. när det regnar tittar jag igenom alla serier jag inte hunnit se, börjar på en ny bok och möblerar om i mitt hem.

ibland tar också en fin typ mig i handen och säger "sä oot aivan
uskomattoman upee" och hela livet känns bara så... värt det. <3

 
04.07.2014 kl. 23:44

hur en regnig dag kan räddas


att ha någon att säga god morgon till är fortfarande något av det bästa jag vet. att sedan upptäcka en bäddad säng och HBL på köksbordet är bara plus.

 

 

14.06.2014 kl. 18:24

rex & tahvo


Om jag skulle få bestämma, skulle jag hänga med dessa älsklingar alla dagar, hela tiden;

 

01.06.2014 kl. 22:10

välkommen sommar! II

 

 

 

 

29.05.2014 kl. 22:42

välkommen sommar!


Så, mannen jag tänkt på och spenderat tid med, egentligen hela våren, visade sig vara ett pisshuvud. Om inte helt, så åtminstone nära besläktad. Det är sånt som kan hända när man blir tagen med storm, men sen är det bara att ta ett djupt andetag och gå vidare.

Skapa nya minnen.


 
29.05.2014 kl. 21:32

Naisten Kymppi

 

Jag är extremt stolt över två saker jag presterat med i mitt liv. Det första är att jag har skaffat mig världens roligaste yrke och det andra hände i söndags, då jag sprang Naisten Kymppi på exakt en timme. I den där galna hettan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men huhhuh, så kiva det var! Om man inte räknar med minuterna efter att jag kommit i mål, då jag inte visste ifall jag skulle spy eller pissa på mig. Gjorde dock ingendera.

Två timmar efteråt drack jag lite skumpa i en park och sov följande natt 11h. Nästa år igen!

27.05.2014 kl. 10:05

torsdagens bästa;


x ett glas skumpa på ett tak i Berghäll
x
Vanessa !!!
x middag på Borgågatan
x marathontelefonsamtal med Ida
x mina semesterdagar som händer i detta nu
x boken "Egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek"
 

16.05.2014 kl. 00:01

Dagens internetsidor

12.05.2014 kl. 22:02

Vallilan Vapputanssit

 

hej från världens bästa valborgsmässoafton (och första maj).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02.05.2014 kl. 22:47

den ultimata pussailubiisin

 

 

 

01.05.2014 kl. 03:14

april

Denna månad har jag bland annat

x öppnat terass-säsongen
x öppnat picnic-säsongen
x ätit två glassar
x köpt en maxiklänning
x hängt med människor som gör mig genuint glad (hej Vanessa och Mandy)
x bokat flyg till Barcelona
x varit på en sju timmar lång date
x gått på tisdags- onsdags- och torsdagsöl
x ätit morgonmål i solen på bakgården
x börjat dricka mjölk igen

det går bra nu kompis det går bra nu

28.04.2014 kl. 09:39

Instant 90s music

 

Är typ en miljon år efter alla andra med den här sidan, men jag älskar den!

 

28.04.2014 kl. 08:56

Mannen vid min sida


Niklas.

Vi har gått igenom så mycket under alla dessa år. Tröstat varandras brustna hjärtan, druckit vin under sensommaren, erövrat dansgolv, delat hemligheter och bara haft det så jävla bra ihop.

Han är den där man vill ringa till när nånting lyckas riktigt bra och när allting skiter sig, för efter sju år vet man att han alltid finns där. Alltid, alltid, alltid.

Ikväll uppträdde han med sitt band,
Ceremonials, för första gången, och jag har nog aldrig varit så stolt.

Finaste, bästa.


 

10.04.2014 kl. 22:54

trött tankegång


Sen kan det ju också gå på det viset, att den där första dejten är sjukt lyckad på grund av X antal vinglas, och att när man sedan ses en söndag, känns ingenting någonstans. Ömsesidigt.

Så man säger tack och hej och träffar någon annan. Någon som får en att skratta så man får hicka, eller någon som kan dansa.

Tänker att om början av hösten var bra, kommer den här våren att bli minst lika intressant.


07.04.2014 kl. 21:58

"håll så käft og kyss mig"


Bara en jätteliten parentes; (jag har varit på en sjukt lyckad date.)

Imorgon ska det filmas musikvideo och på lördagen ska 3/4 av mitt gamla flickgäng samlas hos mig för lite skumpa. längtar, längtar, längtar till det.

Annars så lyssnar jag på
den här låten hela tiden och tänker att det här veckoslutet kommer att bli helt huippu!

27.03.2014 kl. 20:41

flyt


För tillfället har jag bra flyt på alla plan och är mest nöjd helatiden.
Återkommer, men är aktivare på instagram.

25.03.2014 kl. 08:08

tips, tips!


Alltså Sommar&Vinter i P1 är räddningen för mina lenkkin. Springandet känns så mycket lättare med till exempel Mia Skäringer eller Kristian Gidlund i öronen (även om deras ämnen var tunga). Under min förra semester lyssnade jag på Maja Ivarssons, Jonas Gardells och Mark Levengoods sommarprat och till lördagens springtimme får det bli Jenny Jägerfeld från sommaren 2012.

13.03.2014 kl. 19:24

"Anything could happen"

På lördagen kom Annina till mig och blåste femton stycken ballonger, därefter gick vi på Vics födelsedagskalas till Alphyddan. Drack champagne och åt tiramisu, tog taxi till Siltanen, dansade på bord, gick på efterfest till Tredje linjen och därifrån till Torkelsgatan. 

Gick och la mig vid sju och tänkte att ikväll var en lördag helt i min smak.
03.03.2014 kl. 21:28

24 h

Vad jag gjort de senaste 24h;

x vunnit en pizza på bingo
x drömt tre mardrömmar
x sprungit vid havet
x lyssnat på
det här
x ätit min nya favoritsoppa
x lackat mina naglar i mintgrön färg
x slötittat på TV
x varit trött, glad, uppgiven, sur, hungrig, energisk, nöjd
x haft sjuk hundfeber
x längtat till veckoslutet
x jobbat

och nu finns det ingenting bättre än vetskapen om att jag imorgon kan sova 30 minuter längre än vanligt, för att jag valt att mina fredagar under morgonveckorna börjar först 8.30!!!
27.02.2014 kl. 21:56

siltsu

ikväll använde jag bästa öppningsrepliken nånsin;

"moi. me asutaan samassa talossa ja mun ruokapurkki on tippunu sun parvekkeelle. se on muuten ollu siinä jo pari kuukautta, ainakin. voisinko huomenna tulla hakemaan sen pois?"

som ledde till tre timmar drink-drickande med min granne. på Siltanen. vill typ aldrig flytta härifrån, allt är bara liksom så.... bra. <3

(jag fick min burk ikväll. och en jävligt bra fiilis till på köpet)
23.02.2014 kl. 03:10

 en gnällspik som skrattar högt och ofta.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.05, 19:39Naisten Kymppi av Milla
28.04, 11:12april av
28.04, 11:12april av