make up bible
Idag efter att jag vaknat ur min sjutton timmars dvala
har jag inte gjort mycket annat än stirrat i den här boken
som jag köpte igår.
Nu kan jag konstatera att det var
mitt bästa köp på länge!
Här på hemsidan kan man bläddra lite i den
om man vill.
24.10.2011 kl. 20:54

det allra svåraste

Plötsligt blev det bara så att victor och jag beslöt att nu är det finito.
eller som han sa
"vi gör inte slut, vi bara bestämmer att vi inte är ihop mera", som på något vänster låter mycket smart även om jag inte riktigt förstår meningen. men det tröstar.

Och varje strykning över huvudet, varje fem-minuters-kram, varje ord, samtal och varje gång någon håller om min hand känns det lite, lite, lite bättre. som att det nog kommer att gå, att man nog kan leva fastän det gör ont, att världen inte tar slut här.

så i väntan på bättre dagar och kortare nätter måste jag börja andas, äta och sova igen så jag förhoppningsvis är en glad människa snart!
12.10.2011 kl. 19:20

minisemester

Åker ikväll på en minisemester till stockholm med två pärlor. hoppas blåsten lägger sig.

och på tal om andra saker; min klasskompis Jessica är världens duktigaste på flätor så i tisdags fixade hon en fin åt mig:
07.10.2011 kl. 13:52

träningsdöden

är så trött att jag snart kollapsar. kröp mellan stationerna på cirkelträningen idag igen, kände mig som en svettpöl jämfört med alla muskelknuttar omkring mig.


03.10.2011 kl. 22:28

kastanj

30.09.2011 kl. 18:10

lediga dagen

Var så nervis hela natten pga frissabesöket idag så jag har knappt sovit. Det här med hår, och speciellt det här med att byta färg efter att i över sex år varit ljus, är hemskt stora grejer, vet ni. Så jag vaknade 06, var på en killerlenkki och borde nu göra en miljon skolarbeten så stressen skulle kunna lägga sig. Men idag måste jag skriva en stipendieansökan, läsa till två tenter och verkligen, verkligen börja. samla. material. till. slutarbetet. ÅH
30.09.2011 kl. 08:22

lördagen:

Lördagskvällen spenderades som sagt i sällskap av Jenny och Lotta, kring en köksö.


Lottsky förvandlade oss till filmstjärnor på noll sekunder, duktig som hon är!Här berättar hon hurja allvarligt om hur tungt det var att studera
till make-up artist men hur hon älskar att jobba som en!


Och här tittar jag skeptiskt på lösfransarna som ska vara pricken på i:et i
mitt smink. Mycket rädd för att se ut som Tuksu.

Hur vi sen slutligen såg ut den kvällen (ingen Tuksu bland oss trots allt) hann aldrig dokumenteras eftersom värdinnan tyckte det var dags för Ölspelet och det tyckte vi med!

Avslutningsvis: efter ett varv på stan några timmar senare, kände vi oss som pensionärer och åkte hem och sov en lång, lugn natt!

26.09.2011 kl. 19:08

fredagen:26.09.2011 kl. 18:35

lördagsplaner:

snart ska jag gå o möta världens roligaste typ och i sällskap av världens bästa Lotta ska vi dricka skumpa och fördjupa oss i Joe Blascos make-up, hela natten lång!
24.09.2011 kl. 15:55

helvetestabletter

har mått helt sjukt illa de senaste dagarna att jag nästan blivit galen. tror det är antibiotikan för hudexemen som jag har att skylla på. åååhhh. tänkte att jag inte skulle ge upp med dem den här gången men är lite trött på att drömma om att jag spyr överallt och helatiden, när jag nästan gör det i vaket tillstånd. enda pluset är då att min karkkilakko som nu hållt på i fyra dagar faktiskt rullat i gång utan problem!

Idag tröstade jag mig själv med fina örhängen efter en tentskrivning som gått åt skogen:

ja, här är ju såklart bara ena halvan av paret!
22.09.2011 kl. 20:49

meningen som jag trodde att jag aldrig skulle använda:


"jag har sån träningsvärk att jag dör"
20.09.2011 kl. 20:28

mitt finaste halsband:

14.09.2011 kl. 18:01

gellackning

Idag i skolan hade vi gellackning på schemat. Jag tänkte på min bästa Mandy och valde ett grannrött lack:Och så ringde jag till min frissa och berättade att jag vill bli mörkhårig. Kommer antagligen att gråta i flera månader efter mitt blonda kråkbo, men är bara så hemskt trött på det ständiga färgandet av utväxten. Men det är fortfarande en liten tid till den stora förändringen så hoppeligen hinner jag blir van med tanken om ett brunthårigt jag.
14.09.2011 kl. 17:35

313.09.2008:
"Tessi... vill du bli ihop me mig?"


13.09.2011 kl. 15:38

horror

cirkelträningen var horror. efter uppvärmningen trodde jag att jag skulle dö. uppvärmningen!!! när jag kom till armhävningsstationen visste jag inte om jag skulle skratta åt mitt elände eller gråta för att det var så sjukt tungt. så jag gjorde ingendera utan drack vatten istället, fick vätskan i fel strupe och fick herregud-nu-dör-jag-känslan för andra gången under 20 minuter.

men ja, nu lever jag och mår bra. äter ett ägg.
12.09.2011 kl. 21:49

brådismåndag

Har varit i skolan från 09:15-17:30, tog en liten tupplur medan jag fick service på mina fransförlägningar, vaknade med huvudvärk och den sitter fortfarande i. Nu ska jag rusa iväg på cirkelträning till Tölö, måste bara visa min fina lampa först:

12.09.2011 kl. 18:08

laituribileet

har gymmat, städat lägenheten, bykt fyra maskiner och kokat snålsoppa. nu ska vi bege oss iväg på en liten bryggfest som Hanna ordnar! tänker bo i min fula, norska, villapaita ikväll. puss:

10.09.2011 kl. 18:54

fredagslyx

Efter en bröstbehandling i skolan, som skulle ha kunnat vara helt skön men inte var det för mig pga maskens konstiga konsistens, var jag på en donitsdejt med Hellin och Nina! Nina som annars är en brådis kvinna hade tid med oss i 60 minuter, bättre än ingenting.

Efter den snabba updaten gällande våra liv gick jag på manikyr till Vida som jobbar vid OPI! Hon fixade mina naglar i festskick tills imorgon med shatter-lacket och tyckte att ordet "zebratjejen" var väl beskrivande för mig:


Sen hände dagens tyngsta grej: jag var på länk. på hemvägen joggade jag via s-market och köpte i min hunger 500g candykingkarkki. ångrar lite. lite. fast nu mår jag så illa att jag typ förgås.

ska avsluta min kväll med några avsnitt twin peaks - serien vars avsnitt aldrig verkar ta slut!?!

09.09.2011 kl. 21:37

supersnabbstädning

Panikstädar som bäst innan min förra klasskompis Valter kommer på besök! Har ungefär tusen ton disk men kanske han överlever.
Senare ikväll ska jag gå till Musikhuset och lyssna på min sångfågel till kusin som sjunger i bandet Haven, kommer att bli så bra!
08.09.2011 kl. 19:45

En detalj ur kokvrån:

07.09.2011 kl. 08:41

skolstart-september:
Jag har simmat i havet sista gången för sommaren, blivit bjuden på middag bland annat här, gått på gym för första gången i mitt liv, tagit päikkären i solen i pengerpuisto, haft roligt, festligt och efterlängtat besök i mitt bo, anmält mig till en matlagningskurs, blivit genomblöt i ett sjukt regnigt måndagshelsingfors och känt mig som världens eländigaste människa, bakat med hjälp en lyckad och en misslyckad rulltårta, bakat mitt livs första paj, gått på fotouställningen  Kaupunkilaiselämää - näkymiä 1930-luvun Helsinkiin, fixat praktikplats, sett äntligen nästan alla twin peaks avsnitt, telefonsamtalat med min systerdotter som lärt sig två nya ord "hej" och "oj" ( = hejejejejehejhej ojojojjojjooojjj"), fått fina mumin-grytvantar, lärt mig gellackning, kommit fram till att jag köpt exakt tre klädesplagg under hela sommaren, lyckats ta livet av en fin grönväxt, bestämt mig för vad mitt slutarbete ska handla om


och


fransförlängning. jag var så olustig gällande dessa plastfransar
men till min förvåning blev slutresultatet helt okej.
.. till följande dag då alla fransar pekade åt höger och vänster
och kors och tvärs och jag hade tappat 20 stycken.
nu så här två veckor senare har jag kanske fem fransar kvar,
sammanlagt.

och det var det, så nu vet ni vad jag sysslat med under den internätlösa tiden.
05.09.2011 kl. 19:14

dålig uppdatering

ciao! har en lång radiramsa att komma med gällande mina sysslor under den tiden som jag inte haft tillgång till internät i mitt bo, men köpte dna welho av en härlig man den första september så jag återkommer.

måste bara jobba klart för helgen, skriva en tent i avlägsning av behåring, besöka en hudläkare (har ett snyggt eksemfyllt ansikte!) och efter det borde jag ha all tid i världen för bloggen igen.
03.09.2011 kl. 19:40

svullen_tjej_97 hälsar:somnade när vic och jag såg på twin peaks, mitt sällskap var så underhållande så han var tvungen att fara o cykla. just nu viker jag hundöron i arbis-katalogen vid alla kurser jag vill ta under läsåret tillika som hela mitt ansikte bara sväller. lite täppt.

en "nu måst ni komma hit så vi kan ta en etkot-bild!"-bild från lördagen:
17.08.2011 kl. 20:43

ett litet hej!

ni gissar inte men jag har haft så roliga dagar den senaste tiden! förra fredagen var min sista sommarjobbdag och efter det åkte jag med ilfart till min lägenhet för att snabbt få lite ordning på torpet. på kvällen åkte jag till drumsö för att dricka skumpa och innan jag gick hem igen såg jag röyksopp och älskade det!

på lördagen hade jag en miniförfest för hellin&vici, såg regina, var på mellanskumpa hos mig med samma personer, var måttligt sur över att lykke li inte uppträdde och såg en del av empire of the sun's spelning

och på söndagen ökade antalet förfestpersoner med ett. nina kom för hon ville se kanye west och det fick hon (och vi), mycket länge, kanske till och med lite väl länge, men det var bra hursomhelst.

följande dag var vi flickor aningen slitna (säkert victor också som steg opp vid 07 för att jobba!) men åkte till IKEA iallafall! och igår gjorde jag inte så mycket annat än hämtade ut paket från posten, fixade lite skolgrejer innan skolstarten och ringde en miljon gånger till magistraten för att omedelbart bli helsingforsbo, vilket lyckades.

idag var det ett skönt återseende med alla gossip girls från klassen, tror det här året kommer att bli prima! imorgon drar kursen i kompletterande kroppsvård i gång och efter det är det bara att jobba på!

fast just nu är jag så förkyld att jag helst bara vill lägga mig under hundra täcken, gråta en skvätt för att det är såååå syyynd ooom miiig och för att mina smaklökar är åt helvete och sen se på twin peaks. åh. twin peaks!!!
17.08.2011 kl. 17:41

roligaste resan


Hej, tillbaka igen. Tror inte jag har skrattat lika mycket på så några dagar som under den här resan, min resekompis var helt toppen! Här följer en hel del bilder på samma face, sori:


Under våra första timmar i Berlin satt vi och var fundersamma över
hur alla gator kan vara så tomma innan kl 12.


Och under vår andra dag åkte vi utanför Berlins gränser, nämligen till Oranienburg.
Vi besökte det förra koncentrationslägret Sachsenhausen.


Jag hade svårt att följa med var vi rörde oss, så vi måste ta titta-i-kartan-för-sjuttiosjunde-gången-pauser.


Under dagen var lilla oturen på min sida; S-bahnen från Oraninenburg åkte iväg med victor och jag blev kvar på stationen utan telefon och telefonkiosken jag skulle ringa ifrån hade ingen lur, så i 45minuter väntade jag innan jag fick syn på en arg Vicke som sa
"sånt här händer INGEN, alltså INGEN, annan än DIG!"
Men efter 30km och en lunch kändes allting bättre igen!På lördagen var vi lika glada och krya som vädret, det regnade inte en droppe
under hela dagen!


Jag testade frisyren "nästan-mittbena" som jag sen höll fast vid
resten av resan!


"Hamstern äter pizza"När vi kommit underfund med att staden inte hade i klädväg någon shopping
att erbjuda oss (hemskt ovänlig mot en studerandes börs, eller så hittade
vi bara inte rätta ställen), köpte vi istället lite prylar till våra hem
och tog en espressopaus.


På lördagskvällen, som också var vår sista i Berlin, var victor klädd i världens mjukaste skjorta (jag vet det nu, eftersom den fungerat som min tvätta-fönster-i-skjorta idag!)


Som en liten avslutning på vår minitrip åt vi här, på Sauvage !
Skulle inte restaurangen vara så långt borta och min plånbok så
tunn, skulle jag äta här varje varje varje dag.
Stenåldersmat är min nya favorit!

Följande morgon gick vi på loppis i Mauerpark, åt pasta på 10 minuter, sprang till U&S-bahn, till bussen, checkade in på flygfältet och åkte till Köpenhamn.
I Kastrups flygfält köpte jag en fin, höstig klänning och kl 23 var vi i Helsingfors igen! Kändes lite tråkigt men tillika mycket, mycket hemtrevligt.
08.08.2011 kl. 22:52

 en gnällspik som skrattar högt och ofta.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.05, 19:39Naisten Kymppi av Milla
28.04, 11:12april av
28.04, 11:12april av