festligheter

min kropp och mitt huvud är så finito efter vappen tvåtusenelva att det nu känns som att jag helst sover i några år innan det igen blir vardag och jag måste koppla på det finska språket i salongen. pust.
men på tal om salong (eller inte egentligen men ditår); när jag kom hem till lappträsk fanns det en kass full med fina sothys och LCN-produkter som pappa vunnit på något skumt lotteri! fatta min lycka att jag nu kommer att dofta till sånt jag annars inte skulle lägga så många euron på. och vid det här skedet borde jag ju veta vilket råämne "sånt" står för men jag har helt enkelt bara varit för lat för att ens ögna igenom alla papper till yrkesprovet i ansiktsvård. skäms!
01.05.2011 kl. 22:50

Andra sysslor

Jag har bestämt för att imorgon tar den här semitunga veckan slut
och lördagkväll-söndag heter fest!

Nämligen i måndags bestämde jag mig för att ha karkkilakko,
gå på länk två gånger per dag och efter morgonens länk ta ett
dopp i poolen!

Hör och häpna: jag har gjort allting, varje dag!
Nu kan vi lugnt prata om hemskt sjuka musculus gluteus maximus!
29.04.2011 kl. 20:43

Soligt

Under påsken hade jag både praktik och jobb men ändå hann jag bland annat bränna bröstet och dricka äppelvin ute i solen:och läsa lite i den här fiffiga boken:

29.04.2011 kl. 20:28

vad jag tycker om:

varje dag efter praktiken är jag så trött i kropp och själ att jag bara orkar ligga i soffan, äta choko och slötitta på teve. också min tankeverksamhet tar stryk av att åtta timmar per dag endast prata finska och tillika göra ett utomordentligt jobb och hålla humöret uppe, så därför är en lista på 10 saker jag tycker om det enda jag bjuder på idag och en tid framöver:

1. Söndagar! Då vet jag att jag nästa morgon får skvallra om helgens bravader med mina klasskompisar och det är mer än okej att göra absolut ingenting på hela dagen om man så känner för det, för det är ju ändå söndag! Och dessutom, om jag råkar få jobb på en söndag och inte kan slappa och slöa hela dagen, är det ändå dubbellönen som tröstar mig.

2. Hundar! Det här är lite galet men enda sen min hund dog har jag så gott som varje dag tänkt på att jag nog vill skaffa hund. Helst nu och med detsamma! Även om det just nu är omöjligt, har jag ett behov av att ofta tänka på hur härligt det sku va att bli väckt av att en överglad lurvis hoppar upp i sängen.

3. Lilla My-tofsen! (Lykke Li-frisyren) Fast mest känner jag mig som en ballerina med den hårda knuten i huvudet.

4. Victor! Han är alltid helt fine med mina jag-mår-illa-vi-måst-åka-hem (fast klockan inte ens är ett) och så gör han så goda pannkakor och fixar min dator och är envis på ett hemskt irriterande sätt men alltid ger sig till slut för att jag ändå är envisare och faktiskt hemskt snart ska han flytta till en lägenhet som ligger så nära centrum av hfors att vi vid 19:40 en måndagkväll kan bestämma oss för att till sokos och köpa typ ögonkräm och faktiskt hinna!

5. Den senapsgula lampan jag hittade nere i källaren i förrgår!

6. Oändrat Oändlig av JHK! En liten novell som jag läser ganska ofta och tycker så mycket om. Den kan man lyssna på här!

7. Min mango bodycreme från OPI! Den doftar till sommar.

8. Min nu-är-det-vår-och-då-har-man-igen-ork-att-klä-sig-fint/vappen-outfit!
 Som ska bestå av en fin jeansklänning, svarta strumppisar, mina favorit klackar, det gröna Don't-mess-with-OPI-lack och någon festlig rosett i håret. Det är viktigt att planera sådanthär två veckor i förtid (speciellt nagellacket, eftersom det är megasträngt att inte få ha nagellack på salongen och mina naglar bara flagar och är fulare än nånsin)

9. Olvi-Skumppa! Fattar inte att jag missat den här genomgoda drycken?! nästan lika god som den trogna lonkkun!

10. Hur böckerna i min bokhylla är i längdordning och sådant lugn jag känner för att det ser är alldeles, alldeles perfekt ut.
20.04.2011 kl. 21:31

räddaren

jag har haft två extremt jobbiga praktikdagar igår och idag, så efter en powenap på terassen ute i solen  tänker jag nu baka världens slisksötaste rulltårta så jag försäkerhets skull inte ska dööööööööö pga mitt nedstämda jag!
(nä jag skoja, solen hjälper alltid puss)
16.04.2011 kl. 14:58

jordgubb

Plötsligt fick jag ett stort behov av att byta hårfärg, men den största av alla stora frågor är ju: hurudan. Grejen är den att jag varit ljus i huvudet antingen med en gul ton eller grå ton eller vit ton eller en blandning av alla tre i sex år, men nu är jag så trött på att mitt hår inte kan bestämma sig vilken ton som ska sitta i så jag planerar starkt på en förändring. Förslag jag fått är
a) "jag tycker om din hårfärg så som den är nu" (variation tack)
b) strawberry blonde:Men den andra grejen är den att jag är trött på min utväxt. trött på att jag borde färga den var femte vecka utan att jag ser gräsligt ut i huvudet (och nu har det säkert gått hundrafemti veckor jag senast färgade) och genom att håret skulle få en röd ton, skulle ju utväxtproblemet inte lösa sig. Och så är det ju så, att brunt som färg överlag inte hör till mina favoriter precis (min naturliga hårfärg).....

Så jag måste ta en djup och allvarlig funderare nu. Gärna med litet hjälp från alla håll och kanter (Ugglis, jag har stora förhoppningar på dina förslag!)
14.04.2011 kl. 12:56

och den svartvita versionen:


Det här är min kompis Ida-Lotta som är den gladaste människan jag känner!Under vår lilla trip var jag lika glad som Ida-Lotta,  tills min IA-handledare ringde och förstörde lite men när vi sen satte oss på båtens däck utan rock och under
en värmande sol, kändes allting bättre igen!Min favoritkarkki berättade att hon inte sytt ett endaste ett plagg
efter att hon blivit färdig sömmerska!


<3
13.04.2011 kl. 22:34

trip-bilder i färg:13.04.2011 kl. 22:20

Roligheterna fortsätter

Photoshooten var galnare och roligare än jag hade förväntat mig! Vi var klädda i slöjor i alla världens färger, skulle posera på de konstigaste sätten och vara gravallvarliga tillika. Resultatet får alla se om några månader! Imorgon stiger jag upp tidigare än jordens alla tuppar, då fyra fröknar och jag åker en sväng till Tallin för att besöka ett chokocafé och prata viktiga saker. Kommer att bli supergrejt!
11.04.2011 kl. 19:49

Fjärde dagens roligheter del II

Förra veckan frågade min förra klasskompis Sinikka ifall jag vill ställa upp som "ögonmodell" för hesari och det lät lite galet och ganska spännande så jag sa
ja absolut
så idag klockan 16 är det sanomahuset som gäller, yes!
11.04.2011 kl. 13:16

Fjärde dagens roligheter del I

För någon vecka sedan investerade jag i en snygg haglöfs windstopper-dräkt för att väcka liv i mitt sportiga jag som dog när jag var 10 och så tänkte jag att varför inte gå hela vägen, varför inte köpa lite dyrare lenkkaren som jag aldrig kommer att använda men ifall jag nångång sku få lust att gå två kilometer, för då e de ju så bra att ha en dyr dräkt och skitfula skor därtill.
Men om sanningen ska fram  så gjorde lenkkarena mig så ivrig att jag gick 10km och kände mig riktigt übersportig och det gjorde mig glad!

11.04.2011 kl. 13:11

Roligt II & III


Här är jag, poserande med min favoritdryck,
några timmar innan min vakio
"victor, jag mår illa, vi far hem"
därför var jag inte på lauantaidisko och
därför blev vistelsen på hemmafesten i hagnäs
lite kort men så länge det roliga varade
var min trivselfaktor opp till tusen.

Roligt dag tre:
jag träffade Hellin o Nina över limu&muchos nachos!
jag vet få saker som är bättre en krapulantisk söndag
än goda vänner och salt!
11.04.2011 kl. 12:56

Vi gör det här för att vi måsteOm nån skulle fråga mig den där frågan som brukar frågas under frågestunder, alltså "Vilket band/artist skulle du lyssna på i hela ditt liv i fall du bara fick välja ett/en?" skulle mitt svar lyda: Navid modiri och gudarna!
De gör musik som passar till ens sinnesstämning oberoende om den är på minus hundra eller plus tretusen. Och det tycker jag om!
08.04.2011 kl. 22:03

Roligt

Jag har gjort någonting som jag aldrig vill göra om igen; ett sjukt krävande yrkesprov i företagsverksamhet. I flera dagar har jag räknat som en tok. Räknat min totalfinanisering, min omsättning, mitt driftsbidrag, min soliditetsprocent och kommit fram till att jag
ett: inte fattat ett skit och
två: att jag nog aldrig i hela mitt liv ska starta en skönhetssalong. eller ett eget företag överhuvudtaget.

Men igår var det äntligen döden för mitt lilla privata helvete och efter att jag belönat mig själv med kinalunch, bestämde jag mig för att jag under min hela lediga vecka, innan praktiken börjar, ska göra roliga saker! Så idag, under dag ett, sockrade jag mig från topp till tå. Okej, det var inte roligt, inte alls faktiskt, men nu är jag däremot len som jagvetintevad. Och det är roligt.

Fast dagens rolighetsfaktor är ingenting jämfört med mina kommande dagar! För tillfället är jag så full av iver att jag snart spricker!!! (Nu ska ni alla där nere i kommentarsfältet skriva: ÅÅÅÅH DÖR AV NYFIKENHET, VAD HÄNDER??? SLUTA VARA SÅ HEMLIGHETSFULL!!!!) puss och tack!
08.04.2011 kl. 21:39

magen och huvudet och

det händer så mycket nu att jag har ont i magen och huvudet och lite överallt. jag packar min blåa fina edward och säger hej då till ville valo - nu blev det ett slut för mitt munksnäsboende. jag återkommer när jag möts av bättre dagar och har mindre ont. puss!
22.03.2011 kl. 20:52

Karkki


suck & stön
jag har tröstätit karkki hela jäkla veckan
så nu känner jag mig mest som ett stort, stort sockerberg
17.03.2011 kl. 22:00

en fredagsmorgon

Jag vaknar vid halv åtta, ringer till min bättre hälft för att önska en bra morgon, ventilerar nattens drömmar, ojar och vojar mig lite över dagens långa arbetstur, stiger upp och kan konstatera att mitt hår högst antagligen varit med om en explosion under natten, bläddrar igenom miilos fina bilder från londonresa och min resfeber bara ökar

och nu, alla fredagsglada, ska jag ha en lugn morgon innehållande bokläsning (Pojken som inte fanns), morgonmål, apoteksbesök och litelite ansträngning gällande företagsverksamhetskursen.

jag och ögonpåsarna säger: gomorgon!
11.03.2011 kl. 08:31

vad som gör en kall och blåsig torsdag att kännas bättre:

Att träffa en vän som man tycker så mycket om!
10.03.2011 kl. 21:45

under en vecka:

o har blivit bjuden på middag på mitt favoriställe, Rivoletto
o har jag sett Annika Norlin, i form av Säkert!, vara alldeles upp i sina känslor på scen.
o har jag fått dille på både knäckebröd-med-ost och kiwifrukt!
o har jag smakat för första gången på de här kexen och blivit såld direkt.
o sovit som en stock - varje natt!

och:


Under kroppsvården i skolan påpekade min fjällrävenkompis Karkki att mina blodådror vid knävecket är farligt utbuktande.
"ÅDERBROCK" tänkte jag,  så nu har jag varje kväll sen dess legat
med fötterna opp i vädret för att blodet säkert ska strömma!Jag har läst ut alla Levengood böcker nu
och den här!
Den var både sorglig och rolig på samma gång
och litelite bättre faktiskt än första delen; En sorts kärlekOch i söndags la jag min hand på en kokplatta.
om det då brände och sved och värkte och gjorde så jäkla ont
i 12 timmar,
är det egentligen inte så mycket jämfört med hur det känns nu;
dessa miljoner små blåsor gör mig galen!
08.03.2011 kl. 20:36

håret

Fick min förskräckliga utväxt fixad idag av den mycket behagliga Tommi från frissalinjen, jestas så duktig han var! Nu känner jag mig jätteblond och hel som människa igen! TACK.
02.03.2011 kl. 16:56

sockring
glöm "silkeslenaben till sommaren",
jag har silkesben redan nu!!!
skulle lätt kunna vara med i den där
veet-reklamen där den där duken glider
så fint över lena ben
förutom att det med den här sockringsmetoden
gjorde ganska rejält ont

men nu är det bara övning som gäller,
fick ett bra startpaket hem!
25.02.2011 kl. 10:34

tisdagsgnället

vid det här laget hoppas jag ni vet att det typ bara krävs lite kom igen lena och dancing on my own för att tavastia ska göra mig till en helnöjd återkommande festprisse och att det är värt att sova bort hela följande dag.
 men hur jag än försöker (okej nu ljög jag, jag försöker inte ens) kan jag just nu inte tänka en liten positiv tanke om mitt jobb som stjäl hela min dag idag, ja till och med salkkarit kommer jag att missa på grund av att jag kommer att sitta där i kassan som en jäkla robot med mitt kolmekakskytviiskiitos. så för att jag ska stå ut med den här dagen, och i hopp om att morgondagen och sockringskursen (nu pratar vi om silkeslenaben till sommaren!!!) kommer snabbare, så har jag satsat på håret  med en fransk fläta.
vi hoppas den här dagen känns bättre så!
22.02.2011 kl. 11:31

ratatas bästa

min nya favoritblogg är helt klart vanessas här på ratata, som är en hyllning till ugglor! klick klick och jag lovar att hon förgyller din dag!
22.02.2011 kl. 11:10

tavastia


gör mig i ordning med lite persikaskumpa inför kvällens festligheter!
ska träffa en vän, hälla i mig lonkero och
antasta tavastias dansgolv hela natten lång!
hälsningar: glad_tjej_med_pudel_har_94 !!!
19.02.2011 kl. 19:55

katy

Eftersom vi kosmetologflickor den 4.3 ska göra OPIs minimanics i olika SOKOS emotions, fick vi igår den trevligaste lilla tack-för-att-ni-ställer-upp-påsen innehållande fyra lack från katy perry kollektionen (voiar mig lite över shatterlacket inte kom med), en hand/bodycream och en base/topcoat!


hurra!!!
19.02.2011 kl. 18:00

 en gnällspik som skrattar högt och ofta.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.05, 19:39Naisten Kymppi av Milla
28.04, 11:12april av
28.04, 11:12april av