och så; framtidsblickarna


har inte gjort så hemskt mycket annat än jobbat de senaste veckorna, har känts som att jag inte har fritid samtidigt som NÅN annan för har jag inte jobbat kväll, har jag jobbat övertid, och om inte övertid så åtminstone lördagar. men vad gör det, sommaren kommer snabbare och det är nu tolv veckor kvar till min fyra dagars-semester och aderton veckor kvar till min två veckors-semester och tjugosex veckor kvar till min sista sommarsemestervecka! ska inte göra annat än hänga på stugan, dricka skumpa fast varje dag om jag så vill, läsa alla (mina och mina vänners utlånade) olästa böcker i bokhyllan, inte öppna jobbets tidsbeställningsprogram mer än tre gånger/semestervecka (måste minnas!) och hänga med alla mina favoritmänniskor och hundar oftaoftaofta!!!

20.02.2014 kl. 22:33

tillbakablicken


Ibland tänker jag att tänk om mitt 2014 hade börjat annorlunda. Tänk om alla mina känslor för personen jag träffade 01.01.2012 skulle ha varit de samma 01.01.2014. Och att vi fortfarande skulle ha funkat ihop. Tänk om jag skulle ha vaknat med fjärilar i magen och tackat ja till förfrågan om jag vill gå på bikramyoga två dagar senare. Och gjort det. Och sen insett att vi funkar ju visst ihop, vi funkar precis lika bra ihop två år senare som nu och att det är precis såhär det ska vara.

Förutom att det ju inte är det, på riktigt. Inte i mitt 2014. För det här året har hittills lärt mig att
a) one night stands är absolut ingenting för mig och
b) även om dofter är precis lika (underbara) som för två år sedan, ändras människan som bär den. på gott och ont.

20.02.2014 kl. 22:02

uppdateringen

Kan gå och lägga mig utan tusen ton i bröstet, vakna lika lätt. Sover igenom nätterna och tänker en morgon klockan 06.37 att jag inte sovit såhär bra på flera månader. 

Bäst just nu är att dagarna blir längre och ljusare. Mitt favoritljud för tillfället är den smultna snön i stuprennorna. Längtar till våren, till läderjackavädret, till den påriktigt värmande solen.

Snart, så.
12.02.2014 kl. 21:55

den här tisdagens lista

11 saker om mig själv

x År 1990 föddes det på Barnkliniken 21 babyn som vägde under 1 kg. Sju av dem klarade sig utan men, däribland jag (födelsevikt; 624 g). Varje gång jag tänker på det här, tänds en liten kämparglöd inom mig.

x Sen tre år tillbaka har jag haft nagellack i princip hela tiden. Om inte vanligt lack så gellack.

x Bingokvällar ordnade av Rottanaama Bissebingo är bland det roligaste jag vet! Och så tycker jag hemskt mycket om vårt lilla vakio bingogäng.

x I vår ska jag springa min första Naisten Kymppi.

x Min favorittröja är en jag ärvt av min morfar. Det fina i det här är att den är stickad av min mormor som jag aldrig hann träffa, eftersom hon dog åtta år innan jag föddes.

x Mina mungipor faller neråt, vilket gör min neutrala min till en sur smiley, och en av de mest irriterande kommentarerna jag med jämna mellanrum får höra är ”miks sä näytät noin tuimalta”/”hymyilisit nyt vähän”/”älä oo vihainen”.

x Jag sväljer högljutt.

x Det obehagligaste som hänt mig är att jag suttit i en rättegång. På grund av en dum jävla onödig cykelolycka. Men det gick bra till slut – för dem som höll sig till sanningen. Det här var ett två års projekt, så när det äntligen tog slut drack jag Corona och dansade på Club Anvil med mina bästa dansvänner; Niklas och Olga <3

x Jag älskar choko! (varit utan nu i åtta dagar!)

x Jag är inte direkt pedant, men rådd hemma hos mig får mig på så dåligt humör. Rådd orsakat av andra människor kan göra mig ibland lite stressad.


x Nångång i mitt liv vill jag åka på safari.
 

Hur ser din dag ut i ditt liv?
Det beror på ifall jag har morgon- eller kvällsvecka på jobbet, men eftersom jag tycker mer om morgonveckorna så tar vi en sån dag; Jag vaknar 06.37, börjar jobbet kl 07.45, går på jumppa kl 16, är hemma kring 17.30, ringer obligatoriska skvallersamtal, ödar alldeles för mycket tid vid datorn, ser på Salkkarit från 19.30-20.00, gör mig redo för natten och läser från kl 21-22/tills jag somnar.


Har du bil? Hurdan i såfall?
Nej. Har nog inte kört bil sen sommaren 2012. Tyckte illa om det då och tycker säkert ännu mer illa om det nu, eftersom jag skulle vara den osäkraste och räddaste chauffören.

Din drömsemester?
1. Flera veckor i NYC med mina bästa vänner
2. Solsemester där jag i skuggan skulle läsa böcker och ta tupplurer och ibland ett dopp och bara njuta och leva och må bra
3. Sommar i Finland där en vecka skulle spenderas på stugan och resterande två veckor i stan (planer inför sommarsemester 2014)

Har du husdjur?
Nä, men nån dag tänker jag skaffa en dogi. Hemhemma har vi haft två hundar, Heppu Hei och Donna. Och en albinokanin som hette Snövit.


Dina intressen?
Äta, läsa, internet, skumpa och att överanalysera precis allting.

Hur bor du?
I en liten etta i Hermanstad.

Vilka språk talar du?
Svenska, finska och aningen engelska

Favorit film och bok?
Säger nu Lejonkungen som favoritfilm för det var det första jag kom att tänka på och Märta Tikkanens Emma & Uno för att jag tänkte på den en hel sommar efter att jag läst den.


Äkta, plast eller ingen julgran?
Äkta!

Bästa barndomsminne?
När min syster i gymnasiet hade skrivit en essä och bad mig komma till hennes rum för att hon ville läsa den för mig. Den slutade i stil med ”Trots allt är Teresa den bästa lillasystern man kan tänka sig.” åååh sjuåriga jag blev så lycklig!
Sen det där när det var fredag och vi alltid firade att det är veckoslut med hemmagjord pizza, sommarkvällarna när jag och min barndomsbästis spelade badminton på vår bakgård, när vi hade uppsattsskrivning som hemläxa i trean och fyran och det var helt min juttu, min farmors plättar med hallonsylt, båtutfärder från vårt sommarställe till alla små holmar i skärgården av Lovisa.


Om du fick möjligheten att resa framåt i livet och se dig om 20 år, skulle du göra det?
Nånej, aldrig.
28.01.2014 kl. 20:22

yl


skitdag idag. återkommer när jag tänker på annat än typ män och socker.

googlar flyg till Kalifornien.
15.01.2014 kl. 19:53

2014

TACK 2014 FÖR ATT DU HITTILLS VARIT SÅ SNÄLL MOT MIG

jag har riktigt bra fiilis nu!
07.01.2014 kl. 22:27

2013; låtarna


Här är mina favoritlåtar i år;

Ruudolf - Anna sen marinoituu
Ellie Goulding - Only you
Jay-Z - 99 Problems
CHVRCHES - Recover
Solange - Losing You
J. Karjalainen - Meripihkahuone
Kanye West - Dark Fantasy
The National - I Need My Girl
PMMP - Joku Raja
Kate Boy - Northern Lights
Stig - Niks ja Naks
Justin Timberlake - Mirrors
Beyonce - XO
Angel Haze - Werkin' Girls
Charlie XCX - You  Ha Ha Ha

nu tänker jag sova bort min feber och imorgon vakna redo för skumpa + flickhäng, typ världens bästa kombination!

30.12.2013 kl. 21:40

mitt 2013

 

När jag såhär efteråt tänker på hur det var att i elva månader studera någonting du inte riktigt har grepp om, någonting du kanske inte helt fullständigt förstår eller har öga för, känns det som det onödigaste du gjort hittills i ditt liv. Jag minns januari-juni på skolfronten som ett litet helvete, som att jag grät ungefär varannan dag och hade hjärtklappningar om nätterna för att min stressnivå var så hög.
Inte ens det att min lärare sa att jag har hittat rätt, att det här är min grej, gav mig varken någon tröst eller inspiration. Så någongång innan maj bestämde jag mig för att göra det som krävs för att få ett avgångsbetyg men inget yrke.
Fast går jag igenom mina bildarkiv, mina arbeten och tänker på allt det roliga, var det egentligen inte så hemskt trots allt. Under sex månader var jag med och gjorde två kortfilmer och två teaterpjäser, träffade människor som verkligen brann för det de gjorde och lärde mig jämt och ständigt någonting nytt. Så kanske det i slutändan ändå var värt det.

Utanför studie- och jobblivet var det stundvisa stormar, men mest dans och skumpa om lördagsnätterna på olika klubbar. Sega söndagar. I januari flyttade min närmaste vän till andra sidan Hauhoparken, och enligt mig är det det bästa beslutet hon någonsin gjort. I februari drabbades jag av en hård magsjuka och spydde 22 gånger på en timme. Min dåvarande pojkvän kom mitt i natten för att hålla mig sällskap i min feberfrossa och ärligt talat är det säkert någonting av det finaste som nån någonsin gjort för mig.

Den mest minnesvärda konserten under vårvintern var J. Karjalainen på Tavastia och i mars åkte jag till ett regnigt London för att shoppa i fyra dagar. I april började jag uppskatta utvilade söndagar och tidiga lördagsjumppatimmar. Jag köpte också en fin röd cykel.
Maj var en bra månad. Åt mycket lax, hängde med min systerdotter, åkte till vår stuga och räknade dagarna till sommarens största händelse;

New York i juni. Dagen innan vinkade jag hej då-glad-sommar-kanske-vi-ses-snart till flickorna på min klass, och tog en tänk-om-planet-störtar-och-det-här-är-det-sista-du-minns-av-mig-bild med min bästis och så var jag supermegaredo för miljonstaden!

Elva dagar senare kom jag hem mycket lycklig, inte ett dugg utvilad,  men välbehållen och lätt i hjärtat. Tog direkt bussen till stugan och sov 13h i sträck. Följande dag började jag heltidsjobba.

Av sommarmånaderna minns jag bäst Angel Haze på FLOW, stunden då jag bestämde att jag inte längre vill vara flickvän, fyra sköna dagar på stugan, fåren på Kuusiluoto och det, att jag tänkte att sommaren aldrig får ta slut (tack till indiansommaren som ju kom).

I september hade jag mest hjärtesorger, gick ofta på mitt-i-veckan-vin och sprang en hel del. Men så i något skede under hösten blev jag förtjust i en alldeles fantastisk, men fel, man. Den historien tog slut ungefär lika fort som den fått sin början, men var absolut värt det.

Efter det var det bara att ta sig ut på ännu fler fina äventyr och det är exakt det jag gjort.

Living/loving life.

 

29.12.2013 kl. 20:44

nästa års största plan


jag tänker att året 2014 ska bli mitt bästa år hittills.
bevisa att det inte behövs en fin famn att somna i eller bomull i huvudet för att jag ska känna mig lugn

tänker göra mig själv ganska extremt jävla lycklig.
11.12.2013 kl. 22:14

den här onsdagen


dagens låt: The National – I need my girl
dagens frisyr: Rådd
dagens smink: För tillfället inget annat än läppstiftdagens klädsel: Jeans + mörk skjorta
dagens roliga händelse: Träffade Karkki tidigare och med henne är det alltid roligt
dagens planer: Ska dammsuga och sen gå på lite vin med Anne till Molotow
dagens saknad: Ville K. som åkte till NYC idag
dagens tråkigaste: Allt var bra såhär långt; Förde min telefon på service igår, fick idag låna en iPhone av min jättesnälla chef MEN när jag fick lånetelefonen igång märkte jag att jag ändå inte hade säkerhetskopierat ett skit till iCloud, så alla mina bilder och kontakter är borta. Bortabortaborta.
dagens mat: Sallad med frisésallat, rödlök, feta, tonfisk, solrosfrön, gurka, tomat, räkor
dagens mående: Utvilad och varm
dagens tanke: vissa människor bara växer ifrån varandra, medan andra växer ihop
dagens längtan: Imorgon! Dessa klockslag; 16.00 och jag har tre dagar ledigt framöver, 17.20 och bodybalance lektionen börjar och 20.05 och jag är i Lappträsk
dagens smycke: Inget
dagens önskan: Att morgondagens sminkgrej på jobbet ska gå fint.

04.12.2013 kl. 19:20

SMS

 

Hej, ska vi gå på Sigur Rós imorgon?

Svar: Ja. hundra gånger ja!

November fick ett riktigt bra avslut.

 

30.11.2013 kl. 00:36

idag lyssnar jag på det här

 

28.11.2013 kl. 11:03

bäst i höst;


x att jag efter flera försök äntligen lärt mig att göra en okej-god pasta carbonara. det krävdes två paket bacon istället för ett, och fyra matskedar matgrädde medan jag alltid hällt i 2 dl.

x bodybalance <3

x hösten 2013 har varit hemmafesternas höst. på en av de alla galna lärde jag mig att le med öronen.

x för att det kändes som att det var det enda rätta, och för att ingen ska behöva leva med tusen ton sten i bröstet, bestämde jag för att bli singel.

x under hela hösten har jag skrivit min julklappsboklista. det är alltid roligt att fylla på, men lika svårt varje år att sedan rangordna allihopa.

x Annina hör givetvis till alla årstider, men de senaste månaderna har hon varit det absolut bästa. hon har varit där varje dag och exakt hela tiden.

x även om det under den senaste tiden varit lite tyst på arbetsplatsen, är jag otroligt glad över att jag faktiskt har ett jobb att gå till + att jag har helt huippu kunder!

x en lördag förfestade jag med det här lilla gänget till Handen i fickan fast jag bryr mig. och nu när jag tittar på bilden slår det mig; det är sju (!) år sedan jag träffade Pontus och Victor till vänster, och ungefär tre år sedan Ville, aka Constables-Ville.


    

x och just nu; den här söndagen och den här låten.
24.11.2013 kl. 22:34

sent i november

Hösten känns alldeles för mycket just nu.

Så för att försöka glömma det för en stund så tar jag ett litet glas måndagsvin, går på massage, får en ansiktsbehandling, rensar klädskåpet, sover över hos vänner, planerar kommande lördagar, upptäcker nya springrutter, har DH-maraton, internetshoppar, läser ut böcker och tänker att

hur eländigt det än känns för tillfället, så är det alltid en dag närmare sommarvärmen.
19.11.2013 kl. 21:06

Hjärtevänner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här är det finaste TV-programmet. Någonsin.

14.11.2013 kl. 21:50

New York-saknaden

 

 

13.11.2013 kl. 22:39

Ratatas höstlista

Beskriv din höst i tre ord.
Vittvin, spännande, Annina
Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Bästa; att man i november kan gå i läderrock, sämsta är kombinationen mörker+regn
Hur höstmyser du?
Lyssnar på Bon Iver morgon/kväll/natt, dricker lite vin och njuter av lättlästa böcker
Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?
Köp ett par snygga skor, gå ut på restaurang med din bästa vän och deppa inte
Hur ser din höstoutfit ut?
Skor med klack, skinny jeans, mörk skjorta, läderjacka och grön halsduk
Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
Typ det att ett eget företag nångång i framtiden inte är helt uteslutet
Vad har du på TO-DO listan just nu?
En liten fight med DNA
Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Ut o spring (helst vid havet), häng bara med människor som får dig att må bra, umgås också med snälla hundar och gör nånting du aldrig gjort förut!
Bästa musiken för regniga dagar?
Bon Iver
Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Serier jag tittar på just nu är Glee, Bron/Broen, Solsidan, House, Salkkarit, Hjärtevänner. Filmer är jag sämst på, men såg
den här för ett år sedan och blev alldeles tagen
Vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Inte så många, men t.ex
Vanessas, Lunas, Miilos och Hannas
Vad är den höstigaste maträtten?
Borschsoppa
Var hänger du helst under helgen?
Under filten i soffan på Svalbobrinken, i min säng, på ett proppfullt dansgolv
Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Nej
Hur förbereder du dig för vintern?
Inhandlar mössa, vinterspringtights, tjockare ansiktskrämer och hoppas på att vintern inte kommer att bli farligt lång i år.

13.11.2013 kl. 21:50

måndagskänslan

 

att inte riktigt orka vakna kl 06.37 för att allt känns ganska tungt

men att det inte en eller två eller fem timmar senare känns annorlunda alls. som tur är det tisdag imorgon.

04.11.2013 kl. 16:07

hej bloggen,

 

Hjärtan krossas helatiden, mitt var sönder hela halva året av 2013. I juni när allting var över kunde jag äntligen börja andas igen, så jag åkte till New York.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men i augusti kom vändpunkten,
som i oktober förde med sig någonting spännande.

30.10.2013 kl. 09:19

I < 3 FRESSI

jaha, så när min karkki/choko/kex/osv lakko sket sig totalt efter elva dagar, skrev jag in mig på världens bästa gym istället. med infraröd bastu och egen tevescreen till bland annat springmattorna. dessutom planerar jag hårt att spinning och yoga ska bli mina nya sysslor på lördags förmiddagar!
31.01.2013 kl. 16:04

jag kan inte riktigt förstå känslan av att ingenting tynger mig just nu. absolut ingenting.
12.01.2013 kl. 19:40

83

mitt nyårslöfte för i år är att vara utan karkki/choko/chips/kex osv i 83 dagar. måste bli av med mitt sockerberoende och hitta ett billigt gym.
29.12.2012 kl. 18:44

feedback

med följande feedback av läraren känns det helt galet bra att börja jullovet;

Onnistuit suvereenisti, uskon että olet oikealla alalla. Loistavaa työtä Teresa!

igår hade vi pikkujoulut med jobbet. var på casino, drack skumpa, spelade, förlorade, drack lite mer skumpa och tog taxi hem. nu ska jag julhandla, träffa världens bästa jenny och ikväll

bara dansa.
15.12.2012 kl. 09:31

snart 13.12.12

imorgon kl 20.30 börjar mitt jullov från skolan. efter det ska jag ägna all min tid åt jobb, skumpa, roliga människor, julklappshopping och läsning.

och tillbringa alla mina nätter i berghäll.

längtar. så.

12.12.2012 kl. 22:01

julklappsönskelistan;chokoask, helst pandas, helst tre.bok #1.en extern hårddisk.
en ny popcornsmaskin från OBH nordica.
bok #2


en större stekpanna.

tack!

bilder - google
09.12.2012 kl. 20:09

 en gnällspik som skrattar högt och ofta.

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.05, 19:39Naisten Kymppi av Milla
28.04, 11:12april av
28.04, 11:12april av